Takaisin

HELSINKI

IX 2014

Muut Kaupungit:   Bologna > Paris > Warsaw > Helsinki > Milan > Berlin > Antwerp

INFO

Helsingin osuus euroooppalaisesta City Ghettos of today –projektista kutsuu yhdistyksiä ja kulttuurilaitoksia sekä yksittäisiä toimijoita taiteen, teaterin, kulttuurienvälisen kansalaistyhteiskunnan alueelta rakentamaan yhdessä merkityksellisiä kokemuksia getto-käsitteeseen liittyen. Kysymme ihmisten omien kokemusten kautta, onko olemassa alueellisia tai aineettomia muureja, jotka erottavat ihmisryhmiä toisistaan ja jos niin on, miksi, milloin ja miten nämä muurit ilmenevät Helsingissä. Entä miten kaupunkimme tilanne suhtautuu muihin eurooppalaisiin kaupunkeihin?

Lue lisää

Esite

korjaus esitteeseen: keskustelu pe 12.9. on klo 16-17:15

Tapahtumat

main
additional

Installaatio, seminaari ja työpajat kansainvälisten taiteilijoiden ohjauksessa

The City Ghettos of Today -projektin installaatio Prosperoiden huntuja rakennetaan Helsinkiin syyskuussa 2014. Kahdentoista päivän ajan, 8.-20.9., kansainvälinen teatteri-, video- ja äänitaiteilijoista koostuva taiteilijaryhmä ohjaa installaation rakentamista paikallisten ihmisten kanssa. Pikemmin kuin valmis taideteos, installaatio on muotoaan muuttava työkalu, jonka avulla projektin teemoja käsitellään kollektiivisessa monitaiteisessa työskentelyssä. Ennen Helsinkiä installaatio on rakennettu Pariisiin, Varsovaan ja Bolognaan. Projektin päätteeksi installaatio rakennetaan Varsovaan, jonne kootaan koko prosessin tulokset kaikista kaupungeista.

Helsingin installaatio, Prosperoiden hunnut, rakennetaan kulttuurikeskus Stoaan Itäkeskukseen 8.-20.9. ja se on yleisölle avoinna 12.-19.9. Installaatio koostetaan työpajoissa projektin aiheesta ja työtavoista kiinnostuneiden kaupunkilaisten kanssa.

Prosessin aikana tehdään myös yleisölle avoin esitys, joka esitetään Stoan galleriassa 17.9. klo 18 sekä kauppakeskus Forumissa 19.9. klo 17:00,

Seminaari ja avoin keskustelutilaisuus Helsingin monimuotoistuvien alueiden taustaan ja nykyhetkeen liittyen esittelee tapausesimerkkejä taiteen ja tutkimuksen alueelta 16.9. klo 14-18 Kansallisteatterin Lavaklubilla. Paikallisen todellisuuden rinnalla esitellään projektipartnerien toimintaa aiheeseen liittyen muissa Euroopan kaupungeissa. Esitysten jälkeen seuraa avoin keskustelu projektin aihepiiristä.

Työpajat, joissa sisällöt rakennetaan, toteutetaan 8.9.-19.9. Ennakkoilmoittautuminen työpajoihin osoitteeseen outi.korhonen@minedu.fi.

Yleisö on tervetullut myös seuraamaan keskusteluja, joiden pohjalta sisältöä rakennetaan.
Tapahtumaohjelma on projektin esitteessä.

Ohjelmakalenteri The City Ghettos of Today

Vierailevat taiteilijat majoittuvat Eläintarhan huvilan ja Villa Kiven taiteilijaresidensseihin.

Tapahtumapaikat

  • Kulttuurikeskus Stoa – Cultural Centre Stoa
    Turunlinnantie 1, Itäkeskus, 00900 Helsinki
  • Kauppakeskus Forum, keskusaukio- Shopping Centre Forum, central square
    Mannerheimintie 14–20, 00100 Helsinki
  • Kansallisteatterin Lavaklubi – Stage Club, National Theatre
    Läntinen Teatterikuja 1, 00100 Helsinki

Lähialueiden tarkastelua dialogiketjuilla

Ennakkotyöpajat alkavat helmikuussa Kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä asuvien taiteilijoiden johdolla

Ennakkotyöpajoissa tuotettua sisältöä käytetään osana syyskuun installaatiota. Työpajoja ohjaavat Alejandro Olarte (elektroakustinen säveltäjä-muusikko-pedagogi) Marek Pluciennik (video- ja performanssitaiteilija) ja Walter Fondo (teatteriryhmien ohjaaja ja käsikirjoittaja).

Työpajat liittyvät Pacunet- ja Ptarmigan-yhdistysten sekä Kansalaisfoorumin toimintaan. Ensimmäiset työpajat järjestetään Kulttuurikeskus Caisassa 19.2., 25.2. ja 26.2. 17.30-20:00. Pajoissa tehdään ääni-, draama- ja videotyöskentelyä, joiden tuloksista koostaan yksinkertaistettu testiversio audiovisuaalisesta putki-installaatiosta. Ilmoittautuminen ennakkotyöpajaan Outi Korhoselle, outi.korhonen@minedu.fi